Kattgodis

Kattgodis billigt på nätet ✓ Här hittar du katthalsband, kattselar, vattenfontäner, kattlådor, kattsand, kattbäddar, kattborstar och andra kattrelaterade produkter ✓ Aktivera din kisse med kattgodis och en godisgömma ✓ Ge din katt ett gott och smaskigt kattgodis ✓ Enkelt och snabbt på nätet

 
Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10next pagelast page
Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10next pagelast page
 

Kattgodis till din kisse

Katter kan inte äta det som vi äter som godis. Choklad, till exempel, är giftigt för katter och kan till och med vara dödligt farligt. Eftersom katter och människor inte äter och tål samma saker är det bäst att undvika att ge katten av din mat, för säkerhets skull. Katten äter kattmat, och det finns också kattgodis när du vill ge den något extra. Kattgodis är ett välkommet tillskott till den vanliga kattmaten. Du kan ge godiset som belöning om katten gjort något bra, som sysselsättning eller som ett kosttillskott. För trots att det heter kattgodis innehåller godbitarna ofta en massa nyttigheter. Ett nyttigt kattgodis hjälper din katt till en sund aptit och ett bättre välmående. Dessutom kan kattgodiset användas för att knyta band mellan dig och katten.

Olika sorters kattgodis

En katt är ett rovdjur och din katt räknar nog med att du också är ett rovdjur. Eftersom katten bara delar med sig av sitt byte till nära familjemedlemmar förstår den hur viktig den är för dig när du delar med dig av ditt ”byte” katten. Om du ger katten en godbit när du kommer hem från jobbet, eller vid något annat speciellt tillfälle under dagen, hjälper det till att knyta katten närmare dig. Men det gäller förstås att välja ett kattgodis som är nyttigt och inte ge för mycket av det goda. Det finns olika kategorier av kattgodis, och en grupp är naturligt godis, som exempelvis rent kött, eller ren fisk, som finns i både torr och fuktig version. Detta godis fungerar bra både som belöning och som tillskott till den dagliga kosten. Att ge en godisbit då och då kan också fungera som sysselsättning åt katten då den behöver stimuleras. Det finns också kattgodis som består av frystorkat kött eller fisk, och som älskas av de flesta katter.

Dessa godistyper innehåller kött och fisk och ger katten nyttiga näringsämnen. Men, det finns också kattgodis som är bra för kattens tänder. Med små godisbitar som sköter den dagliga rengöringen av kattens tänder slipper katten få tandproblem som exempelvis tandsten. Godisbitarna har en speciell yta som hjälper till att motverka plack och håller på så sätt tänderna rena. Det finns också kattgodis i form av tuggpinnar som låter katten arbeta med tänderna, vilket också bidrar till en bättre tandhälsa. Det finns också speciellt kattgodis för den lilla kattungen, som kanske inte är redo för den stora kattens godis än. Godis till katter är oftast alltså betydligt hälsosammare än det godis vi själva stoppar i oss. Men för den skull ska du inte ge katten alltför mycket godis, utan låta bitarna vara ett komplement till den vanliga kattmaten. Det är viktigt att se till att katten inte blir överviktig eller at den får sämre matvanor på grund av godiset. Kattgodis finns där du kan köpa kattmat. Ofta är utbudet ganska begränsat i den enskilda butiken, så om du vill ha en överblick över hela sortimentet av kattgodis rekommenderar vi att du tittar här på nätet. Här kan du hitta allt din katt behöver som till exempel kattlådor, kattsand, kattmat, kattfoder, selar och halsband till katt och mycket mera.