Kattförsäkringar

Här presenterar vi olika kattförsäkringar för dig som har katt och som vill känna trygghet när din katt behöver veterinärvård.

Moderna försäkringar


Moderna försäkringars kattförsäkring ger omtanke om din katt från kattunge till den äldre katten. Deras försäkring kan tecknas för katt från sex veckors ålder fram till att katten är åtta år. Deras veterinärvårdsförsäkring är en av de bästa på marknaden och de erbjuder därför en villkorsgaranti när du blir kund hos dem.

Därför bör kattägare ha en kattförsäkring

Våra katter är otroligt viktiga kompanjoner för de av oss som har en katt. De bidrar med mycket glädje och många skratt, men kan även vara dyra att ta hand om, på grund av vård och veterinärkostnader. Du behöver inte betala enorma summor pengar för din katts vård ifall den blir sjuk. Istället kan du teckna något som kallas för en kattförsäkring, för att via den få hjälp och ekonomisk ersättning om katten blir sjuk eller skadas. Detta gör att du slipper oroa dig över hur dyrt det blir med vård varje gång, utan istället kan fokusera på att göra det bästa för din katt i varje läge.

Det finns flera olika kattförsäkringar att välja mellan för den som vill teckna en, och alla dessa försäkringar påminner om varandra ganska mycket. Dock kan det förekomma vissa skillnader, framför allt när det gäller undantagen i villkoren, dvs vilka sjukdomar och hälsoproblem som inte ersätts, vad försäkringen kostar och vad självrisken är. Detta gör att de flesta gör klokt i att jämföra några olika kattförsäkringar med varandra innan de tecknar en.

Viktigt att känna till är även att självrisken för kattförsäkringar är något högre än vad självriskerna för många andra försäkringar brukar vara. I regel ligger nämligen självrisknivån på ca 15 till 25 procent, vilket är relativt högt. Det är därför viktigt att räkna på detta och se till så att man vid varje skede, då en skada kan ske, har tillräckligt med pengar att lägga ut på självrisken själv. Hankatter brukar vara dyrare att försäkra än honkatter.

Vad ingår i en kattförsäkring

Kattförsäkringar liknar stort de försäkringar som finns på marknaden för andra sällskapsdjur. Den består därför av två huvudsakliga försäkringsmoment: livförsäkring samt veterinärvårdsförsäkring. Går din katt bort, kan du därför få ersättning (ju mindre, desto äldre katten är) och om du drabbas av veterinärkostnader för behandlingar, undersökningar och vård, kan du få ersättning för dessa kostnader via försäkringen.

I regel omfattas dock inte kostnader för mediciner, förbandsmaterial samt förebyggande behandlingar. Veterinärens resekostnader brukar inte heller omfattas. För att ta reda på vad de exakta undantagen är för en viss specifik kattförsäkring krävs det dock att man läser villkoren för den kattförsäkring det gäller, för där kommer detta att framgå.